El Dominical - MENORS I CONSUM D’ALCOHOL

Fa uns dies des de l’AMPA vam organitzar una xerrada-trobada per a les famílies per parlar sobre el consum d’alcohol entre els menors.

La xerrada la va conduir un dels monitors de la “Fundació Alcohol i Societat” que treballa la campanya “Menors ni una gota”. És l’entitat que fa les xerrades per a l’alumnat de l’Institut i també ofereix aquesta xerrada per a les famílies.

Us indiquem uns enllaços on trobareu el seu web www.alcoholysociedad.org  i la campanya “Menors, ni una Gota”, amb la guia per a les famílies i la que expliquen als joves.

http://www.alcoholysociedad.org/centrosescolares/descargas/programa/guia-familias-ok-catalan.pdf

http://www.alcoholysociedad.org/publicaciones/descargas/info-menores-catalan.pdf

A més de donar-nos informació sobre el consum d’alcohol amb dades de consum específic en els joves, i les seves conseqüències en diferents aspectes de la salut, la trobada va servir per compartir entre les diferents famílies que érem en aquesta xerrada sobre la nostra percepció del consum d’alcohol entre els nostres joves, quin ús en fan, quan i per què, i, sobretot, com ho abordem les famílies.

Com us podeu imaginar, una de les accions clau que podem fer les famílies, i que és comú en altres temes de la relació amb els nostres adolescents, és: parlar-ne, parlar-ne i parlar-ne. Trobar espais i excuses per treure el tema i parlar amb ells sobre l’ús que en fan, comentar els efectes de l’alcohol en les seves vides....no podrem evitar que provin l’alcohol, i fins i tot que algun dia arribin malament a casa. Però si n’anem parlant, amb tranquil·litat i constància, alguna cosa farem! Ànims!!!

Us posem unes imatges de la presentació en la que érem una bona colla (encara que no es vegi a les fotos...)!




Bon diumenge!

AMPA Comunicació