Bon diumenge!
Tant les famílies com els docents, mirem de parlar amb els nostres joves de tots els temes que pensem que són crucials en aquesta etapa: sexualitat, drogues, abusos, etc.
I què passa amb la salut mental? Què passa a l’aula amb un problema de salut...mental? Silenci.
Us recomanem uns articles que van sortir fa poc:
https://www.ara.cat/societat/lluita-aules-contra-lestigma-mental_0_1869413202.html
http://www.lavanguardia.com/encatala/20171009/431912976469/joves-contra-estigmes-salut-mental.html
És difícil. És un tema empipador. Ens és incòmode. Ens és més fàcil parlar amb el nostres joves d’un company o companya que té una malaltia greu que sobre una persona que té una crisi mental. A la primera, animarem a que el nostre fills s’interessin, li passin apunts, etc i a la segona no sabrem ni què dir o direm “pobre”. I quan aquesta torni a l’institut, li preguntaran els companys com està, la tractaran igual?
Per altra banda, l’adolescència és el moment propici perquè es manifestin alguna de les malalties mentals. I no sempre són fàcils de detectar, per les mateixes fluctuacions de personalitat dels adolescents però també perquè qui ho pateix de vegades se n’amaga. Davant d’un grip tothom anima a anar al metge. Per què no animem a anar al psicòleg quan no estem bé anímicament o psicològicament?
S’ha avançat amb temes de l’àmbit de la salut mental com els trastorns alimentaris o les addiccions, etc però s’ha d’anar més lluny.
Així doncs, des de l’AMPA ens hem proposat posar una mica de la nostra part i organitzar unes xerrades per al professorat, per a l’alumnat i per a les famílies perquè ens ajudin a tractar aquestes temes que són més tabús del que ens pensem. Ja us anirem informant.
Mentrestant, us posem alguns webs i articles que pensem que us poden interessar:
https://obertament.org/ca
http://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2016/07/01_PlaSalutMental.pdf
http://www.salutmental.org/wp-content/uploads/2017/01/Informe-Salut-Mental-Infantil-i-Juvenil.pdf
AMPA Comunicació